Sertifika programı kapsamında HTML, PHP, Veri tabanı ve Açık kaynak CMS sistemleriyle ilgili uygulamalı eğitimler verilecektir. Bu eğitimler toplam 80 saat olup, 72 saat uygulamalı eğitimler ve 8 saatlik yeni bir proje geliştirme şeklinde yapılacaktır. Toplam 13 hafta sürecek olan program 12 hafta boyunca haftada 2 gün 3’er saat uzaktan eğitim şeklinde ve son uygulama geliştirme haftasında katılımcıların tercihine göre 2 gün 4’er saat veya 1 gün 8 saat yüz yüze eğitim şeklinde olarak yapılması planlanmaktadır.
Sertifika programındaki tüm dersler tamamen uzaktan eğitim yoluyla verilecektir. Uzaktan eğitim sürecinde Microsoft Teams uygulaması üzerinden Canlı dersler yapılacak ve derslerin kayıtları kursiyerler ile paylaşılacaktır. Derslere canlı katılabilir veya ders kaydını izleyebilirsiniz. Canlı derslere katılımınız anlık soru sorabilmeniz için daha avantajlı olacaktır. Ancak canlı derslere katılmamış olsanız bile derslerin arşiv kaydını izledikten sonra kursu yürütecek öğretim elemanına sorularınızı iletişim kanalları üzerinden sorabilirsiniz ve en kısa sürede dönüt alabilirsiniz. Eğitim süresince canlı derslerin, katılımcıların gündelik işlerini aksatmayacak şekilde olması da göz önünde bulundurularak hafta içi mesai saati sonrasında ya da hafta sonu yapılması planlanmaktadır.
Ayrıca kursiyerlere kurs süresi içerisinde belirli bir sunucu alanı ayrılacaktır. Bu sunucu alanında kursiyerlerimiz, kurs süresince yapılacak uygulamaları gerçek sunucu ortamına veri aktarımı konusunda tecrübe kazanmış olacaklardır.
Bu sertifika programı bir uygulamalı eğitim süreci olduğundan kursun amacına tam anlamıyla ulaşılabilmesi için ders sırasında yapılan örneklerin bireysel olarak farklı şekillerde denenmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle kursa katılacak kişilerin temel düzeyde özelliklere sahip bir bilgisayarının olması önerilir.
Program kapsamında HTML işaretleme dilinin yapısı, PHP web programlama dili ve veritabanlarının çalışma prensibi hakkında temel düzeyden ileri düzeye kadar örnekleriyle birlikte bilgiler verilecektir. Aynı zamanda kursiyerlerimiz hem süreç içinde uygulama örnekleri ile hemde kurs sonunda yeni bir proje geliştirme çalışması ile öğrenilen bilgilerle bir ürün ortaya çıkarabilecektir.
Kurs tamamlandığında kursiyerlerimiz bir web sitesinin arka planını değerlendirebilir durumda olacaktır. Aynı zamanda kendisi veya başkasına ait herhangi bir web sitesinin tasarımı ve kodlamasını yapabilir hale gelecektir.
Kurs kapsamı ve içeriğiyle ilgili sormak istediklerinizi kursu verecek öğretim elemanımıza sorabilirsiniz.
Öğretim elemanı E-Posta Adresi: yunusozdemir@ibu.edu.tr